De Boekenkaravaan komt naar De Schoolbrug

  3 juli 2018

Vanaf 1 september 2018 krijgt de Schoolbrug er een project bij. Het taalbevorderingsinitiatief de Boekenkaravaan komt onder onze vleugels terecht.

De Boekenkaravaan is een Antwerps voorleesproject dat al zestien jaar bestaat. Kinderen die extra taaloefenkansen Nederlands willen, krijgen thuis of op school een voorlezer op bezoek. Samen ontdekken ze het plezier van verhalen en trekken ze naar de lokale bibliotheek. Meer weten over deze werking? Lees er hier alles over.

Vrijwilligers zijn de motor van dit project. Wil jij kinderen betoveren met een verhaal, kwetsbare gezinnen toeleiden naar de bibliotheek of bedenk je graag creatieve opdrachten bij kinderboeken? Misschien is vrijwilligen bij de Boekenkaravaan dan iets voor jou. Ontdek hier de vrijwilligersprofielen. Wil jouw school een voorlezer ontvangen of (voor-)leesplezier schenken aan enkele gezinnen? Bekijk hier informatie over een samenwerking.

Vanaf 1 september kan je de Boekenkaravaan bereiken via boekenkaravaan@deschoolbrug.be en vind je het kantoor in De Wittestraat 116/ 4 op het Kiel.

 

 

 

Tarik AtacDe Boekenkaravaan komt naar De Schoolbrug