De Speelkaravaan

  4 mei 2016

De Speelkaravaan Luchtbal

Een primeur voor De Speelkaravaan: dit jaar ook te gast op Luchtbal! Eén van de scholen op Luchtbal organiseerde al enkele keren zelf een vrije tijdsbeurs, maar het leek ons (De Schoolbrug en jeugddienst) een beter idee om de krachten te bundelen en De Speelkaravaan naar de wijk te halen. We kregen de kans om samen te werken met het cultureel ontmoetingscentrum, de hotspot van de buurt. De deelnemende organisaties stelden vooral een heel lokaal en laagdrempelig aanbod voor aan de bezoekers. Bijna 60 ouders en ongeveer evenveel kinderen bezochten de beurs en gingen geïnspireerd en met nieuwe ideeën naar huis.

Bedankt aan de scholen die hun best deden om ouders warm te maken voor een bezoekje aan De Speelkaravaan, aan het cultureel ontmoetingscentrum voor het hartelijke ontvangst en de samenwerking en aan de bakker van Luchtbal voor de heerlijke koekjes :)!

De Speelkaravaan Antwerpen Noord

Op 26 en 27 april ging voor de tweede keer de vrijetijdsbeurs De Speelkaravaan door in Antwerpen Noord. De bezoekers kregen een prachtig aanbod voorgeschoteld van 40 verschillende organisaties: sportclubs, jeugdwerk, cultuurpartners, buurt- en staddiensten promoten er hun activiteiten. Ouders en kinderen konden meteen inschrijven voor een workshop in het Modemuseum, deelnemen aan een voorleesmoment van bibliotheek Permeke of genieten van de elegante (dans)moves van ‘Artistic Wheels’ en ‘Let’s go urban’: er was voor ieder wat wils!

Ondanks het kille weertje kwamen er bijna 300 ouders en meer dan 100 kinderen. Een pluim voor de leerkrachten die de ouders warm hadden gemaakt en vaak ook een kijkje kwamen nemen. In de sportloods zorgden hartverwarmende contacten en de mooie inzet van de 40 enthousiaste organisaties, gedreven onderwijs- en jeugdpartners en vrijwilligers voor een geslaagde editie.

Tarik AtacDe Speelkaravaan