Lanceringsmoment kangoeroevoorlezen (inschrijven is niet meer mogelijk)

  21 oktober 2019

Droom je ervan dat je leerlingen uit de derde graad verzot zijn op boeken? Wil je hun intrinsieke motivatie om te lezen verdrievoudigen? Een wondermiddel bestaat er niet maar nu is er wel een tooltas rond kangoeroevoorlezen.  

Kangoeroevoorlezers zijn jongeren die voorlezen aan kinderen uit een basisschool in de buurt. Uit het enthousiasme van de kinderen en de verantwoordelijke rol als voorlezer putten de leerlingen leesmotivatie. In een traject kangoeroevoorlezen werk je aan 21 van de 27 vakoverschrijdende eindtermen. 

De afgelopen schooljaren liep het proeftraject in vijf secundaire scholen op het Kiel en nu lanceert De Schoolbrug samen met het Onderwijsnetwerk Antwerpen de tooltas kangoeroevoorlezen zodat ook jij of jouw team ermee aan de slag kan. 

Een traject kangoeroevoorlezen is bedoeld voor leerlingen van de derde graad van het secundair onderwijs ongeacht taalniveau Nederlands, ervaring met voorlezen of affiniteit met kinderen. Meer weten over kangoeroevoorlezen? Dit filmpje zegt meer over de waarde van het project dan duizend woorden.  

Op het lanceringsmoment kom je alles te weten over het hoe en waarom van het traject en mag je al een kijkje nemen in de tooltas. Voor leerkrachten is er aansluitend een’ train de trainer’ die je meteen klaarstoomt om de lessen in de klas te geven. 

We geven alle aanwezigen bovendien een cadeau. Iedere school die deelneemt aan het lanceringsmoment krijgt namelijk één gratis tooltas. Na het lanceringsmoment is ze te koop voor 50 euro via de materialenbank van De Schoolbrug.

Programma:

09.00 u.-10.00 u. Algemene voorstelling voor alle geïnteresseerden
10.00 u.-12.30 u. Train de trainer voor leerkrachten
12.30 u.-13.30 u. Broodjeslunch 

Praktisch: 

Wat? Lanceringsmoment tooltas Kangoeroevoorlezen
Wanneer? Donderdag 28 november van 09.00 u. tot 13.30 u.
Waar? Kantoren De Schoolbrug,
Wittestraat 116, 2020 Kiel-Antwerpen.
Deelname is gratis. Inschrijven kan tot 20 november via deze
link.  

Heb je vragen? Laat het ons weten.

Tarik AtacLanceringsmoment kangoeroevoorlezen (inschrijven is niet meer mogelijk)