Nieuwe voorzitter

  13 augustus 2014

 

Vol trots stellen we onze nieuwe voorzitter aan u voor! Niemand minder dan Sihame El Kaouakibi, oprichtster van Let’s Go Urban, zal onze organisatie vanaf nu mee aansturen.

Ze is in 2008 afgestudeerd aan de Artesis Hogeschool Antwerpen als onderwijzeres en is nadien gestart met een combinatie van de dingen die ze graag doet en haar boeien. Ze behaalde een master in de Onderwijskunde aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt fulltime aan haar succesverhaal Let’s Go Urban. Een organisatie waar jongeren op een artistieke manier geprikkeld en gestimuleerd worden om terug in zichzelf te geloven om hun steentje te kunnen bijdragen aan de samenleving. Daarnaast heeft ze haar eigen vennootschap opgericht ‘Youth & Urban projects’, waar ze consultancy biedt aan en concepten ontwikkelt voor oganisaties en overheidsinstellingen mbt jongeren, urban arts, integratie, diversiteit, positieve zingeving, … Sihame El Kaouakibi staat gekend als een vrouw die strijdvaardig is en ervoor zorgt dat zowel overheid als burger op hun verantwoordelijkheden aangewezen worden. Zij duldt geen profetariaat en verzet zelf bergen op maatschappelijk vlak. Sihame vindt dat jongeren empowered moeten worden, zodat zij in staat zijn om hun leven in handen te nemen. Er moet enorm geïnvesteerd worden in jongeren en de zwakkeren in onze maatschappij. Tegelijkertijd moet er strenger toegekeken worden op ‘het systeem’ en de hiaten daarvan. Ze is ook auteur van het boek #believe waarin ze pleit voor een andere kijk op de nieuwe generatie. 

Haar visie en daadkracht passen dus heel goed bij die van De Schoolbrug. Samen kunnen we de wereld aan! Of toch alvast ’t Stad 🙂

Tarik AtacNieuwe voorzitter