Speel het Vrije – Tijds – spel dinsdag 20 november 9u00 tot 12u00
Gelukkige leerkrachten, medewerkers en ouders dankzij een leuke vrije tijd voor de kinderen!
Vrije tijd is belangrijk voor de ontwikkeling van elk kind en elke jongere. Niet alle ouders zijn zich hiervan bewust. Daarom ontwikkelden Atlas, integratie en inburgering Antwerpen en De Schoolbrug het VRIJE-TIJD-SPEL. Het vrije-tijd-spel richt zich tot ouders met kinderen van 3 tot 18 jaar.
Al spelend leren ouders over het belang van een zinvolle vrijetijdsbesteding en krijgen ze zicht op het gevarieerde vrijetijdsaanbod. Door de interactieve en laagdrempelige spelmethodiek is het voor de ouders makkelijk om vragen te stellen en ideeën en ervaringen uit te wisselen, niet in het minst over de praktische en financiële kanten van vrije tijd.
Wie? Werk je in het onderwijs of bij een welzijnsorganisatie en kom je in contact met ouders? Dan is dit spel iets voor jou!
Wat? Kennismaking met het spel + tips en tricks om er zelf mee aan de slag te gaan
Waar? De Schoolbrug, Congresstraat 59, 2060 Antwerpen (op 5 min van Centraal Station): https://goo.gl/maps/1iQcFZhg4b52
Wanneer? Dinsdag 20 november 2018 van 9u tot 12u (onthaal vanaf 8u30)
Schrijf je in via indra.costermans@deschoolbrug.be.
Een leerkracht getuigt:
- De kinderen willen dingen doen. Ze vragen erachter bij de leerkrachten. Daarom organiseren we deze ouderbijeenkomst. Kinderen die gelukkig zijn, dankzij vrije tijd, dat heeft voordelen voor op school. Kinderen zijn dan rustiger, en kunnen zich beter concentreren.
Enkele ouders getuigen:
- Ik heb veel informatie gekregen. In het begin wist ik niet wat ik ging vragen. Nu weet ik waar ik moet gaan.
- Ik heb nooit geweten van een terugbetaling via de mutualiteit. Ik zal zeker gaan. Bedankt voor de hulp. Vandaag hebben we ook elkaar geholpen, de ene weet dit, de andere dat. Ik zou graag nog Nederlands leren.
- Het was leuk: elkaar leren kennen, elkaar helpen.
Je kan het spel bestellen via https://www.deschoolbrug.be/product/vrije-tijdsspel-lager-secundair-onderwijs/ en na de vorming meteen meenemen.
Tot dan!