Doe mee

Wil je graag beroep doen op onze expertise of heb je zin gekregen om met ons samen te werken? Laat het ons dan zeker weten! We zijn altijd op zoek naar enthousiaste stagiaires, vrijwilligers en partners, op wie we kunnen bouwen om onze werking verder uit te breiden. Want kinderen en jongeren verdienen gelijke kansen!

“Mijn stage beïnvloedde en verruimde mijn kijk op ouders, wat ik zeker ga meenemen naar mijn toekomstige job.”

De Schoolbrug heeft een vernieuwde werking. Wat je nu op onze website leest strookt niet helemaal met de realiteit. Je kan dus niet meer kiezen om je stagevoorkeur te koppelen aan het beschreven aanbod. 

Natuurlijk kan je nog steeds stage bij ons lopen, waarbij je veelzijdig aan de slag kan binnen onze hernieuwde werking. Onze missie blijft nog steeds dezelfde: De Schoolbrug bevordert de samenwerking tussen school en ouders in functie van het schoolsucces van kinderen. 

Onze kernopdracht daarbij is:

  • Professionaliseren van leerkrachten in het samenwerken met ouders.
  • Versterken van de onderwijsondersteunende rol van ouders.

Wij hopen onze website begin volgend schooljaar te hebben vernieuwd. Aarzel echter niet om nu al je stageaanvraag in te dienen.

Vul dit formulier in en mail het naar info@deschoolbrug.be

Naima (vrijwilliger): “Ik werk al enkele jaren als taalassistent bij De Schoolbrug. Af en toe word ik opgebeld als vertaler bij huisbezoeken om de communicatie tussen onze medewerkers en de ouders te vergemakkelijken. Het is een boeiende job, waar ik al veel uit geleerd heb en waaraan ik hechte vriendschappen overhoud.”

Naast taalassistenten hebben we ook voorleesvrijwilligers, medewerkers kinderopvang en manusjes-van-alles nodig. Het enige wat we van jou vragen is flexibiliteit en stiptheid … En je krijgt er heel wat voor terug! Elke vrijwilliger is verzekerd en komt terecht bij teamleden die elkaar ondersteunen. Daarnaast heb je als vrijwilliger de kans om vorming bij te wonen.”

Fien (leerkracht): “Jaarlijks verwelkomen wij heel wat ouders op schoolfeesten en oudercontacten. Maar onze ambitie reikt verder. Daarom hebben we De Schoolbrug gecontacteerd. Na een verkennend gesprek werd het duidelijk dat we een vaste oudergroep nodig hebben. Een medewerker van De Schoolbrug zal ons bij dit hele traject begeleiden. Wij hebben er alvast heel veel zin in!”

Veerle (partner): “Ik geef les in de lerarenopleiding van AP Hogeschool. We motiveren onze studenten al enkele jaren om deel te nemen aan de activiteiten van De Schoolbrug. Zo zijn we een vaste partner van De Leertrein, De Speeltrein en ANker. Niet alleen de kinderen leren er iets uit, maar ook onze studenten. Sterker nog: het is de ideale voorbereiding op de reële schoolcontext waarin ze later, als leerkracht, terecht komen. En die context is diverser dan ooit, dus je bent er maar beter goed op voorbereid. Het mooie aan onze samenwerking met De Schoolbrug is dat zij elke activiteit ondersteunen. 

Liese VanderauweraDoe mee