Doe mee

Wil je graag beroep doen op onze expertise of heb je zin gekregen om met ons samen te werken? Laat het ons dan zeker weten! We zijn altijd op zoek naar enthousiaste scholen, stagiaires, vrijwilligers en partners, op wie we kunnen bouwen om onze missie te realiseren. Want kinderen en jongeren verdienen gelijke kansen!

“Mijn stage beïnvloedde en verruimde mijn kijk op ouders, wat ik zeker ga meenemen naar mijn toekomstige job.”

Wil je graag stage bij ons lopen? Vul dit formulier in en mail het naar info@deschoolbrug.be 

Er zijn helaas geen stageplaatsen meer voor het academiejaar 2023-2024.

Naima (vrijwilliger): “Ik werk al enkele jaren als taalassistent bij De Schoolbrug. Af en toe word ik opgebeld als vertaler bij huisbezoeken om de communicatie tussen onze medewerkers en de ouders te vergemakkelijken. Het is een boeiende job, waar ik al veel uit geleerd heb en waaraan ik hechte vriendschappen overhoud.”

Naast taalassistenten hebben we ook voorleesvrijwilligers, medewerkers kinderopvang en manusjes-van-alles nodig. Het enige wat we van jou vragen is flexibiliteit en stiptheid … En je krijgt er heel wat voor terug! Elke vrijwilliger is verzekerd en komt terecht bij teamleden die elkaar ondersteunen. Daarnaast heb je als vrijwilliger de kans om vorming bij te wonen.”

Het doet deugd om te weten dat je er als school niet alleen voor staat. Dat er een organisatie is zoals De Schoolbrug die je ondersteunt en op weg helpt. Dat gevoel alleen al is veel waard.” (zorgcoördinator)

Wil je graag onze ondersteuning in het samenwerken met ouders?

Veerle (partner): “Ik geef les in de lerarenopleiding van AP Hogeschool. We motiveren onze studenten al enkele jaren om deel te nemen aan de activiteiten van De Schoolbrug. Zo zijn we een vaste partner in het aanbod van de onderwijsondersteuning in de thuiscontext. Niet alleen de kinderen en de ouders leren er iets uit, maar ook onze studenten. Sterker nog: het is de ideale voorbereiding op de reële schoolcontext waarin ze later, als leerkracht, terecht komen. En die context is diverser dan ooit, dus je bent er maar beter goed op voorbereid. Het mooie aan onze samenwerking met De Schoolbrug is dat zij elke activiteit mee ondersteunen. 

Tarik AtacDoe mee