Voorlezers

Wil je kinderen meenemen in een verhaal, hen betoveren met taal en samen boekenplezier beleven? Er staan kinderen te popelen om jou te ontmoeten.

Iedere voorlezer krijgt voor zijn of haar start een gratis vorming. We vertellen meer over interactief voorlezen, geschikte boeken voor onze doelgroep, ouders betrekken bij het voorleesgebeuren, enz.. Je krijgt praktische tips en handige tools mee. Je mag dan ook al je vragen en bedenkingen op ons afvuren. Nadien beslis je zelf of, waar en wanneer je wil voorlezen. Ontdek via boekenkaravaan@deschoolbrug.be wanneer het volgende vormingsmoment plaatsvindt.

Voorlezers kunnen rekenen op een gratis bibliotheekkaart, een verzekering en uitnodigingen voor workshops, expobezoeken, inspiratiemomenten en bedankingsetentjes. Af en toe komt er ook een attentie of bedanking jouw richting uit. Tijdens de voorleesperiodes kan je bij de Boekenkaravaan steeds aankloppen in geval van twijfels, vragen of problemen. Je kan op ons kantoor op het Kiel (De Wittestraat 116/ 4) na afspraak gratis materialen ontlenen uit onze collectie. Advies op maat krijg je er dan bovenop.

De Boekenkaravaan gaat voorlezen:

  • aan huis
    Als voorlezer ga je veertien keer voorlezen bij hetzelfde gezin en samen trekken jullie één keer naar de bibliotheek. Na de voorleesperiode is er een slotfeest voor alle voorlezers en alle gezinnen.
  • op school
    Een voorlezer gaat met vaste regelmaat voorlezen tijdens de schooluren of de buitenschoolse opvang. Je kan ook de voorleesinitiatieven van de school inhoudelijk of praktisch ondersteunen.

We vragen aan iedere voorlezer om een bewijs van goed gedrag en zeden model 2, een vrijwilligersfiche en een inschrijving in te dienen. Afhankelijk van je beschikbaarheid in de week en je voorkeurswijken, gaan we op zoek naar een geschikte voorleesplek voor jou.

Wil je je een beeld vormen van dit vrijwilligerswerk? Deze fotoreeks geeft je een idee.

Tarik AtacVoorlezers