Train the trainer: kangoeroevoorlezen

  31 augustus 2020

Droom je ervan dat je leerlingen uit de derde graad verzot zijn op boeken? Wil je hun intrinsieke motivatie om te lezen verdrievoudigen? Er is geen wondermiddel, maar nu wel een tooltas rond kangoeroevoorlezen. Kangoeroevoorlezers zijn jongeren die voorlezen aan kinderen uit een basisschool in de buurt.

Uit het enthousiasme van de kinderen en de verantwoordelijke rol als voorlezer putten de leerlingen leesmotivatie. In een traject kangoeroevoorlezen werk je aan 21 van de 27 vakoverschrijdende eindtermen. De afgelopen schooljaren liep het proeftraject in vijf secundaire scholen op het Kiel.

De Schoolbrug geeft op 30/9 een train de trainer in docAtlas zodat ook jij of jouw team ermee aan de slag kan. Deze vorming zal doorgaan via webinar op woensdag 30 september van 9.30 tot 12.00 uur.

Inschrijven kan via deze link: https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dese/docatlas/documentatiecentrum-atlas/aanbod-voor-scholen.masterdetail.html/p_detail_url/nl/dese/provinciaal-documentatiecentrum-atlas/aanbod-voor-scholen/traindetrainerkangoeroevoorlezen.html

Voor wie?

Deze workshop richt zich in eerste instantie op taalcoaches en leerkrachten van het secundair onderwijs. Bibliotheekmedewerkers, leesbevorderaars en onderwijsondersteuners zijn ook welkom.

Deelname is gratis. Inschrijven is wel verplicht. Leg twee geschikte prentenboeken klaar voor de start van de vorming. Kies voor prentenboeken met een kort verhaal en slechts enkele zinnen tekst per pagina.

De tooltas werd ontwikkeld met steun van de Stad Antwerpen binnen A’REA 2020. Maak al kennis met de tas via de materialenbank van De Schoolbrug of leen ze bij docAtlas.

 

 

Tarik AtacTrain the trainer: kangoeroevoorlezen